EĞİTİM FAKÜLTESİ

Öğretmenler, Geleceğin Öğretmenleriyle Buluştu

Fakültemiz İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programı 3. Sınıf Öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Öğretmenler Geleceğin Öğretmenleriyle buluşuyor” adlı bir panel ve tiyatro gösterisi düzenlediler.

Düzenlenen etkinliğe Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Akademik Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar. Açılış konuşmasında Fakültemiz Dekanı "Yapılan topluma hizmet projeleriyle bir yandan toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlanırken diğer yandan öğretmen adaylarının toplumsal sorunlara yönelik duyarlılıklarının arttırılmaya çalışıldığını, bu projede öğretmen adaylarının kariyer gelişimlerine katkı sağlamak, onları mesleklerine karşı motive etmek ve mesleklerinde iyi örneklerle onları karşı karşıya getirmek amaçlandığını, tüm topluma hizmet projelerinde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ercan YILDIZ’ın şahsında tüm İl Milli Eğitim camiasına şükranlarını sunduğunu" ifade etti.

Panelde; Sinop Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Sayın Şinasi TÜRKMEN, Sarı Saltuk Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Sayın Melek BAYRA ve Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sayın Alpay UKŞAL, öğretmenlik mesleğine ilişkin tecrübelerini paylaştı.

Öğretmen adaylarına toplumsal duyarlılık ve farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen panelde, öğretmenlik mesleğinin kutsal ve önemli yanları, panelistler tarafından öğrencilerimizle paylaşıldı.

Program hediye takdimi ile sona erdi.

Kalite